Geen producten (0)

VOORDELEN ZALMOLIE EN SCHAPENVET

Visolie is een zeer belangrijk supplement dat elke hondenbezitter moet overwegen toe te voegen aan het dieet van hun harige metgezel. Als het gaat om het dieet van onze hond, is het gemakkelijk om gefrustreerd en verdwaald te raken in alle do's en dont's vanbinnen. Conventioneel droog verbrokkeld en ingeblikt voedsel levert onze huisdieren niet altijd de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben, meestal met mysterieuze ingrediënten, additieven en onnodige vullers. Dierenartsen bevelen voedingsmiddelen van hoge kwaliteit aan, en sommige mensen zullen in de mate gaan dat ze hun honden een rauw dieet geven, afhankelijk van hun vleesetende karakter.

 

Ondanks het feit dat we carnivoren zijn, is het voeden van onze honden met een rauw dieet niet de beste optie voor alle eigenaren van huisdieren en zelfs honden. Sommige huisdieren hebben verschillende voedingsbehoeften en -gevoeligheden, iets wat elke huisdiereneigenaar zorgvuldig moet overwegen bij het plannen van het dieet- en supplementprogramma van zijn hond.

 

Zalmolie wordt beschouwd als een van de meest heilzame oliën voor zowel puppy's als oudere honden. Dit komt niet alleen de algehele gezondheid ten goede, maar verbetert ook de huid en vacht, het immuunsysteem, het gezichtsvermogen, de cognitie, enz. Deze voordelen zijn voornamelijk te wijten aan het hoge gehalte aan Omega-3-vetzuren in zalmolie, met name in de vorm van EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Deze Omega-3-vetzuren zijn niet alleen essentieel voor honden, maar ook voor de menselijke gezondheid. Ze worden vooral aangetroffen in koudwatervissen en vormen een zeer noodzakelijke rol voor het behoud van een optimale gezondheid.

 

Inhoud

1        Hoogwaardige hondenvriendelijke zalmolie Van Best Dierenvoeding.nl

2        Voordelen van zalmolie op uw hond

2.1     Dus, is zalmolie goed voor honden?

3        Gevaren / Risico's van het gebruik van zalmolie op uw hond

3.1     Dus, is zalmolie veilig voor honden?

4        Gebruik van zalmolie voor uw hond.

5        Andere overwegingen

6        Veel gestelde vragen

6.0.1  Waarom zou ik zalmolie van mijn hond voeren?

6.0.2  Zijn er bijwerkingen aan het voeren van zalmolie van mijn hond?

6.0.3  Kan mijn puppy zalmolie geven?

6.0.4  Zijn zalmoliesupplementen beter dan het leveren van echt vlees of vis aan mijn hond?

6.0.5  Hoe gebruik ik zalmolie voor mijn hond?

6.0.6  Zal zalmolie mijn honden visachtig doen ruiken?

6.0.7  Zal zalmolie de allergieën van mijn hond helpen?

7        Conclusie

Hoogwaardige hondenvriendelijke zalmolie van Bestdierenvoeding.nl

Voordelen van het gebruik van zalmolie op uw hond

Als het gaat om zalmolie, kan de lijst met voordelen vrij lang zijn, vooral dankzij de overvloed aan zowel EPA als DHA, de belangrijkste omega-3-vetzuren voor uw hond. Het is echter heel gewoon voor eigenaren van gezelschapsdieren om deze vraag te stellen: is zalmolie goed voor honden?

 

Om u hierbij te helpen, vindt u hier een gedetailleerde lijst met voordelen van zalmolie van Best Dierenvoeding.nl, een aantal goede eigenschappen, om u te helpen:

 

Zalmolie smeert de huid, wat leidt tot een glanzender en gezondere vacht.

Verlaagt de bloeddruk en triglyceriden.

Ondersteunt de mentale ontwikkeling van puppy's.

Helpt ontwikkeling van foetussen.

Verbetert de cognitieve vaardigheden bij volwassen honden.

Reguleert en versterkt het immuunsysteem.

Helpt honden met allergieën en auto-immuunziekten.

Vermindert ontstekingen door artritis en inflammatoire darmaandoeningen.

Bestrijdt hartziekten.

Ondersteunt nier- en hartaandoeningen.

Bevordert gewichtsverlies.

Vertraagt ​​kanker en voorkomt het ook.

Helpt bij het voorkomen van cachexie door kanker.

Kalmeert overactieve immuunsystemen.

Helpt meer collageen produceren.

Minder gewrichtsproblemen.

Dus, is zalmolie goed voor honden?

Gezien de hoeveelheid voordelen, en het feit dat er nauwelijks gevaarlijke bijwerkingen zijn door het voedingspatroon van uw hond aan te vullen met zalmolie, zouden we zeggen: absoluut!

 

Kliniek en arts vermeldt zelfs dat "het vetzuur DHA in zalmoliën helpt bij het bevorderen van een betere hersenontwikkeling bij foetussen en bij puppy's. Hierdoor voegen verschillende hondenvoerbedrijven het nu toe aan hun puppyformules. "

 

Zalmolie is niet alleen goed voor de algehele gezondheid van uw hond, maar profiteert ook van bijna elk deel van hun lichaam, van vacht en huid tot hun botten, gewrichten en zelfs hun hersenen. eHow stelt dat "honden hun vetten en oliën heel anders metaboliseren dan mensen, en het toevoegen van zalmolie aan het dieet van uw hond maakt hem niet dik, maar wel fit en misschien ook slimmer".

 

Gevaren / Risico's van het gebruik van zalmolie op uw hond

Als u eenmaal alle voordelen van het gebruik van zalmolie als supplement voor uw hond hebt vastgesteld, zullen velen zich afvragen of er bijwerkingen zijn als het veilig is voor de consumptie van honden. We kunnen u vertellen waarom zalmolie veilig is voor uw hond, maar als eigenaar van een huisdier moet u ook weten dat elke hond anders is en anders zal reageren op zalmolie. Sommige honden kunnen enkele bijwerkingen hebben.

 

Best Dierenvoeding.nl biedt een uitgebreide lijst van mogelijke bijwerkingen van zalmolie:

 

Gewichtstoename: dit kan worden beheerd met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging

Slechte adem (het is zalmolie); dit kan worden opgelost door regelmatig hun tanden te poetsen

Maagpijn en pijn

Duizeligheid

Misselijkheid

Losse ontlasting en diarree

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle honden deze bijwerkingen zullen vertonen. Terwijl u de eerste doses zalmolie toedient, moet u waakzaam zijn voor eventuele bijwerkingen om ervoor te zorgen dat de zalmolie compatibel is met uw harige vriend. Veel mensen zullen stellen dat mensen en honden zalmolie op een andere manier verteren en dat het niet noodzakelijkerwijs leidt tot gewichtstoename.

 

Afgezien van deze bijwerkingen, is het echte risico bij suppletie met zalmolie het leveren van topkwaliteit. Elke vorm van visolie moet weggehouden worden van licht, warmte en lucht. Het is het beste om het in donkere flessen in de koelkast te bewaren, of het kan ranzig worden. Niet alle zalmolie wordt gelijk gemaakt. Er zijn veel zorgen over kwikvergiftiging in de supplementen, dus het wordt aan elke huisdiereneigenaar aanbevolen om zorgvuldig etiketten te lezen en te zoeken naar moleculair gedestilleerde producten. Je moet altijd gaan voor een zalmolie die zegt "koudgeperst", omdat het een zachtere techniek is die de voordelen van de vetzuren niet afbreekt, waardoor een hogere geconcentreerde olie ontstaat. Sommige eigenaren van gezelschapsdieren hebben gemeld dat ze zalmolie voor menselijke consumptie met hun honden gebruiken om ervoor te zorgen dat ze topkwaliteit leveren.

 

Dus, is zalmolie veilig voor honden?

Zalmolie is hoogstwaarschijnlijk een veilig supplement voor de meeste honden, rekening houdend met het feit dat sommige honden resistentie of bijwerkingen kunnen vertonen. Wat het belangrijkst is aan het aanvullen van zalmolie, is zoeken naar producten van hoge kwaliteit die ervoor zorgen dat u het beste voor uw hond levert en niet een olie die alle gunstige Omega-3-vetzuren heeft verstoord of vergiftigd met kwik.

 

Hoe gebruik ik zalmolie voor uw hond.

Om uw hond te laten genieten van de voordelen van zalmolie, moet het oraal worden toegediend. U wilt deze olie absoluut niet topisch gebruiken, wat hoogstwaarschijnlijk zal resulteren in een visachtige, ruikende hond. Zalmolie wordt oraal en met de juiste dosering optimaal opgenomen. Houd er rekening mee dat ik geen dierenarts ben en dat u altijd uw dierenarts van keuze moet raadplegen voordat u een van de volgende informatie gebruikt.

 

De juiste dosering van zalmolie voor honden is altijd gebaseerd op hun gewicht. Zorg ervoor dat u de etiketten van uw product leest om de juiste dosering te geven, omdat elk product anders zal zijn. Als algemene regel beveelt Sit Stay het volgende aan:

 

4 ml voor honden van 0-26lbs

8 ml voor honden van 26-53lbs

12 ml voor honden van 53-106lbs

16 ml voor honden van 106lbs en meer

Honden beveelt natuurlijk 20 tot 55 mg per pond lichaamsgewicht aan, of het nu van echte vis of olie is. Het bedrag kan omhoog gaan als u de olie gebruikt om een ​​specifieke aandoening te behandelen. U moet uw dierenarts of een voedingsdeskundige raadplegen om precies te bepalen hoeveel zalmolie u aan uw hond moet geven als u deze gebruikt om een ​​bepaalde ziekte aan te pakken.

 

Om ervoor te zorgen dat uw hond daadwerkelijk voordeel haalt uit het gebruik van zalmolie, moet u deze dagelijks leveren. Stop met het gebruik als uw hond blijvende bijwerkingen vertoont en de olie controleert om er zeker van te zijn dat het vers is en lees het etiket om de kwaliteit te waarborgen.

 

Andere Overwegingen

Honden stellen natuurlijk enkele belangrijke overwegingen voor als u ervoor kiest om het dieet van uw hond te beginnen met zalm of andere visolie:

 

Vraag een Certificaat van Analyse (COA) van de fabrikant voordat u hun product koopt (dit is om ervoor te zorgen dat het product vrij is van giftige stoffen zoals kwik).

Supplement met vitamine E, bij voorkeur van een hele voedselbron. Het aanvullen van op graan gebaseerde voeding met visolie is geen goede oplossing voor de lange termijn, omdat beide de vitamine E in uw hond zullen uitputten.

Zorg ervoor dat uw hond voldoende gezonde vetten krijgt om de opname van de visolie te verbeteren

Kies een visolie van hoge kwaliteit in de natuurlijke triglyceridenvorm. Dit wordt niet alleen beter geabsorbeerd, maar er zal ook minder oxidatieve schade zijn.

Overweeg om zowel verse hele vis als visolie te gebruiken om uw hond een volledig assortiment gezonde vetten te geven.

FAQ

  • Waarom zou ik mijn hond zalmolie voeren?

Het regelmatige gebruik van zalmolie is niet alleen gunstig voor de algehele gezondheid van uw hond, maar verbetert ook de huid en vacht, het immuunsysteem, hun vruchtbaarheid, visie, cognitie en hun gewrichten. Het gebruik van dit supplement helpt een breed scala aan ziekten zoals kanker, artritis, inflammatoire darmaandoeningen, allergieën, etc. Het leidt hen ook tot een langer leven!

eHow verklaart het volgende: "Omega-3 vetzuren worden aangetroffen in het meeste vlees en in bijzonder hoge niveaus in zalm en andere koudwatervissen. Het graan-gevoede vlees dat het grootste deel van het vleesgedeelte van de voeding van een hond vormt, is echter veel lager in vetzuren dan van nature verhoogde, grasrijke dieren. In wezen zijn deze voedingsstoffen een belangrijk, natuurlijk onderdeel van een goed dieet, maar ontbreken vanwege het soort voedsel dat de meeste honden eten. Dat is waarom het gunstig is om ze toe te voegen en zalmoliesupplementen zijn een uitstekende bron. "

  • Zijn er bijwerkingen aan het voeren van zalmolie van mijn hond?

Alle honden zijn verschillend en net als wij zullen sommigen andere reacties en bijwerkingen hebben op nieuwe dingen. Sommige vaak voorkomende bijwerkingen zijn maagpijn, diarree (vooral als de dosering te hoog is), duizeligheid en slechte adem. Het is ook handig om in gedachten te houden dat uw hond bijwerkingen kan ervaren vanwege de kwaliteit van het product zelf. Als uw hond ongewone bijwerkingen vertoont bij het gebruik van zalmolie, stop dan met het gebruik en probeer een ander merk. Raadpleeg altijd vooraf uw dierenarts om zeker te weten dat zalmolie een goede keuze is voor uw huisdier.

  • Kan mijn puppy zalmolie geven?

Absoluut! Zalmolie is vooral gunstig voor foetussen en puppy's, omdat het rijke Omega-3-vetzuurgehalte bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van hun hersenen en het algemeen welzijn, wat leidt tot een lang en gelukkig leven. Houd er rekening mee dat je voor puppy's de kleinste aanbevolen dosis zalmolie moet geven.

  • Zijn zalmoliesupplementen beter dan het leveren van echt vlees of vis aan mijn hond?

Het antwoord hierop hangt af van een complexe reeks factoren. Sommige honden zijn beter af met het eten van vis en sommige zijn beter af met supplementen. Honden vertellen ons natuurlijk: "Over het algemeen, als uw hond een gezond rauw dieet eet dat voornamelijk bestaat uit grasrijke dieren, vrij van granen en plantaardige oliën, dan is het af en toe eten van vis alles wat hij nodig heeft. Als hij echter lijdt aan chronische ziekten, stress, verwonding, of aan het groeien is (of als u een zwangere moeder heeft), kan suppletie met visolie een goed idee zijn. Of het op de lange termijn nodig is, kan al dan niet het geval zijn - het zou echt afhangen van de conditie van uw hond. Voor honden die een verwerkt, op graan gebaseerd dieet eten, kan een combinatie van vis en een hoogwaardige visolie ervoor zorgen dat hij de voordelen van hele vis krijgt, plus de extra EPA en DHA. "

Het vinden van vlees van met gras gevoede dieren is niet altijd een gemakkelijke, of een kosteneffectieve maatregel, vooral als u een grote hond heeft, of meer dan één hond. Sommige eigenaren van gezelschapsdieren kiezen ervoor om Omega-3-vetzuren aan te vullen met ingeblikte sardines of tonijn. Wanneer verschillende factoren aansluiten, zoals prijs, beschikbaarheid, gemak en compatibiliteit van honden, is het aanvullen van het dieet van uw hond met zalmolie vaak de beste keuze.

  • Hoe gebruik ik zalmolie voor mijn hond?

Zalmolie is bedoeld om oraal in te nemen. Zalmolie kan worden gevonden in vloeibare vorm of in pilvorm. Houd in gedachten dat zalmolie zeer delicaat is op moleculair niveau. Het moet uit de buurt van hitte worden gehouden en bij voorkeur in een donkere container. Het wordt aanbevolen om het in de koelkast te bewaren. Alle producten van zalmolie moeten de aanbevolen dosering op de verpakking hebben. Zorg ervoor dat u een dierenarts raadpleegt om het juiste gebruik en de juiste dosering van de olie voor uw hond te bepalen.

Als u een vloeibare vorm van zalmolie kiest, kunt u de juiste hoeveelheid mengen met hun hondenvoer, maar zorg ervoor dat dit de hoeveelheid is die uw hond zal eten. Als dit mengsel te lang wordt weggelaten, zal de zalmolie oxideren en zijn gunstige eigenschappen niet langer behouden. Sommige mensen zullen de vloeibare olie mondeling aan hun honden toedienen, met behulp van een spuit. Deze methode werkt mogelijk niet voor uw hond, het hangt allemaal af van zijn voorkeuren. Veel eigenaren van gezelschapsdieren melden dat het gebruik van de pilvorm van zalmolie ook efficiënt is en voorkomt dat de zalmolie oxideert. Je kunt zelfs zalmolie gebruiken die gemaakt is voor mensen, maar houd er rekening mee dat je een zalmolie moet vinden die koudgeperst is en van hoge kwaliteit.

  • Zal zalmolie mijn honden visachtig doen ruiken?

Nee. De adem van uw hond kan visachtig ruiken na het nuttigen van zalmolie, maar dit kan eenvoudig worden verholpen door hun tanden te poetsen of een verfrissende snack of traktatie te geven.

Zal zalmolie de allergieën van mijn hond helpen?

Zalmolie en visolie in het algemeen zijn de meest aanbevolen remedies voor honden die huidproblemen hebben. Het gehalte aan omega-3-vetzuren in koudwatervissen helpt de huid te smeren en maakt de vacht zacht en glanzend. Het gebrek aan voedingsstoffen in hun dieet is waarschijnlijk wat hun allergieën veroorzaakt in de eerste plaats. Het is ook belangrijk op te merken dat granen ook allergische reacties bij honden kunnen veroorzaken.

Conclusie

Het gebruik van zalmolie als aanvulling op het eetpatroon van honden is iets dat veel eigenaren van gezelschapsdieren als een succes beschouwden. Velen melden dat het niet alleen de levensstijl en energie van hun huisdier verbetert, maar het helpt hen ook langer te leven en vele ziekten te bestrijden, waaronder kanker en artritis. De ontstekingsremmende eigenschappen van zalmolie kunnen wonderen doen voor de gezondheid van uw hond, samen met alle andere gunstige eigenschappen die het bevat.

Omega-3 vetzuren zijn een belangrijk onderdeel van het dieet van een hond, en of u ervoor kiest om uw huisdier echte vis of zalmoliesupplementen te geven, zorg ervoor dat u uw hond topkwaliteit en het juiste bedrag geeft. Wees gevoelig voor de reactie van uw huisdier op de olie of vis, om de beste optie voor uw hond te bepalen.

Een grotere hoeveelheid zalmolie kan aan uw huisdier worden toegediend als u probeert hen te helpen bij het bestrijden van elke vorm van ziekte. De bijwerkingen zijn minimaal en niet van toepassing op elke hond. Vergeet niet om uw dierenarts te raadplegen om te bepalen wat de beste optie is voor uw harige vriend. Een uitgebalanceerd en voedzaam dieet zorgt voor een lang en gezond leven voor uw hond.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.